Пора олиш-беришда воситачилик қилиш тарихи ва ривожланиш босқичлари ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Пора олиш-беришда воситачилик қилиш жинояти бошқа порахўрлик билан боғлиқ жиноятлар сингари мазмун моҳияти ва ҳуқуқий оқибати қилмишнинг ижтимоий хавфлигига кўра ривожланиб бориб, қуйида биз ушбу жиноятнинг жиноят қонунига киритилиши ва ривожланиш тарихига назар соламиз.