MOLIYAVIY XISOBOTNING XALQARO STANDARTLARIGA O’TISHNING AMALIY AFZALLIKLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Moliyaviy hisobotning xalqaro standartlariga (IFRS – International Financial Reporting Standards) o‘tish globallashuv jarayonida milliy iqtisodiyotlar uchun muhim ahamiyat kasb etmoqda. Ushbu maqolada moliyaviy hisobotning xalqaro standartlariga o‘tishning amaliy afzalliklari har tomonlama tahlil qilinadi. Jumladan, hisobotning shaffofligi, investitsion muhitni yaxshilash, xalqaro moliyaviy tizimga integratsiya, xorijiy sarmoyadorlar ishonchi va ichki moliyaviy tizimda tartibni mustahkamlash kabi omillar qamrab olinadi.