OʻZBEKISTONDA JISMONIY SHAXSLAR DAROMADLARINI SOLIQQA TORTISHNI USLUBOYOTINI TAKOMILLASHTIRISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Jismoniy shaxslar daromadlarini soliqqa tortish soliq qonunchiligi doirasida belgilangan tartib-qoidalar asosida soliqni hisob-kitob qilish uchun tizimli yondashuvni qamroab oladi. U turli jihatlarni, jumladan, soliqqa tortiladigan daromadni aniqlash, soliq majburiyatini hisoblash, soliq deklaratsiyasini topshirish va soliq qonunchiligining ijrosini taʼminlashni oʻz ichiga oladi.