JAHON TURIZMIDA TUROPERATORLIK FAOLIYATINING RIVOJLANISH HOLATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada jahon turizmida turoperatorlik faoliyatining so‘nggi yillarda rivojlanish holati tahlil qilinadi. Pandemiyadan keyingi davrda turizm sektori qayta tiklanish jarayonidan o‘tgan, turoperatorlarning roli esa xizmatlar diversifikatsiyasi, texnologik innovatsiyalar va barqaror turizmni rivojlantirishda ortib bormoqda. Tadqiqotda UNWTO, Growth Market Reports, IMD va yetakchi turoperatorlar ma’lumotlaridan foydalangan holda bozor hajmi, hududiy farqlar, texnologik yechimlar va barqaror turizm tendensiyalari o‘rganildi.