OLIY TA'LIM MUASSASALARINING IJTIMOIY TADBIRKORLIK TASHKILIY MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH YO'LLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tadqiqot oliy ta'lim muassasalarida ijtimoiy tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirish uchun zarur bo'lgan tashkiliy mexanizmlarni takomillashtirish masalalariga bag'ishlangan. Zamonaviy sharoitda oliy ta'lim muassasalari nafaqat ta'lim berish, balki ijtimoiy mas'uliyat va tadbirkorlik ruhini shakllantirishda ham muhim o'rin tutadi. Tadqiqot jarayonida ijtimoiy tadbirkorlikning nazariy asoslari tahlil qilingan va amaliy tatbiq etish imkoniyatlari ko'rib chiqilgan. Natijada oliy ta'lim muassasalarida ijtimoiy tadbirkorlik faoliyatini samarali tashkil etish uchun kompleks yondashuvlar taklif etilgan. Taqdim etilgan tavsiyalar universitetlarda innovatsion muhitni yaratish va ijtimoiy masalalarni hal qilishda faol ishtirok etish imkoniyatlarini kengaytirishga qaratilgan.