TURK XOQONLIKLARI VA ULARNING MEROSI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada Turk xoqonliklarining tarixiy shakllanishi, siyosiy tizimi, ijtimoiy-iqtisodiy hayoti hamda ularning madaniy merosi yoritilgan. Maqolada qadimgi turklarning davlat boshqaruvi, harbiy qudrati, diplomatik aloqalari va diniy qarashlari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Shuningdek, Turk xoqonliklarining keyingi davrlardagi turkiy xalqlar hayotiga ta’siri ham tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, turk xoqonliklari Markaziy Osiyo va butun Yevroosiyo mintaqasida yirik siyosiy va madaniy kuch sifatida tarix sahnasida o‘ziga xos o‘rin tutgan.