MAHALLA DARAJASIDA KICHIK BIZNES LOYIHALARINI MOLIYALASHTIRISH STRATEGIYALARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezisda mahalla darajasida kichik biznes loyihalarini moliyalashtirishning zamonaviy strategiyalari tahlil qilinadi. Mahalliy iqtisodiyotning barqaror rivojlanishida kichik biznesning o‘rni, moliyalashtirish manbalari, davlat va nodavlat tashkilotlarning qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari hamda aholining iqtisodiy faolligini oshirish omillari yoritiladi. Moliyalashtirish strategiyalarini ishlab chiqishda kredit, grant, investitsiya va mahalla ichki resurslaridan samarali foydalanish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, innovatsion yondashuvlar, kooperatsiya va tadbirkorlik infratuzilmasini rivojlantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi. Tadqiqot natijalari kichik biznes loyihalarining mahalla miqyosida muvaffaqiyatli