KICHIK BIZNES MOLIYAVIY KO‘RSATKICHLARINI PROGNOZLASHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Kichik biznesning moliyaviy ko‘rsatkichlarini prognozlash bozor iqtisodiyoti sharoitida ularning barqaror faoliyat yuritishi va raqobatbardoshligini ta’minlashning muhim omillaridan biridir. Zamonaviy iqtisodiy jarayonlarda sun’iy intellekt, mashinaviy o‘qitish, statistik tahlil va moliyaviy modellashtirish usullaridan foydalanish orqali prognozlash aniqligi sezilarli darajada oshmoqda. Ushbu tezisda kichik biznesning moliyaviy ko‘rsatkichlarini prognozlashda qo‘llaniladigan zamonaviy yondashuvlar, ularning ustunliklari va amaliyotga tatbiq etish imkoniyatlari tahlil qilinadi hamda O‘zbekistondagi kichik biznes subyektlari uchun takliflar ishlab chiqiladi.