YENGIL ATLETIKA MASHQLARINING YOSH FUTBOLCHILARNI SPORT TAYYORGARLIGINI RIVOJLANTIRISHDAGI SAMARASI. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada yengil atletika mashqlarini yosh futbolchilarning sport mashg'ulotlariga qo'shishning afzalliklari ko'rib chiqiladi. U adabiyotlarni har tomonlama tahlil qiladi, ushbu mashqlarni amalga oshirishda qo'llaniladigan usullarni muhokama qiladi, natijalarini taqdim etadi va ularning samaradorligi to'g'risida munozarani taklif qiladi. Maqola yosh sportchilar uchun sport mashg'ulotlari dasturlarini kelajakda ishlab chiqish bo'yicha tushuncha va takliflar bilan yakunlanadi