4-SINF O‘QISH SAVODXONLIGI DARSLARIDA PIRLS XALQARO BAHOLASH DASTURIDAN FOYDALANISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim tizimida o‘quvchilarning o‘qish savodxonligini baholashda xalqaro miqyosdagi PIRLS dasturidan foydalanish imkoniyatlari yoritilgan. PIRLS baholash mezonlari asosida darslarni tashkil etishning afzalliklari, o‘quvchilarda o‘qilgan matnni tahlil qilish, tushunish va interpretatsiya qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, metodik yondashuvlar, misollar va tavsiyalar keltirilgan.