POPULLOMALARDA UCHRAYDIGAN MORFOLOGIK O‘ZGARISHLARNI BAHOLASH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada popullomalarning (papillomalar) kelib chiqish sabablari, klinik ko‘rinishlari hamda morfologik o‘zgarishlari tahlil qilingan. Morfologik baholash natijalari asosida bu o‘zgarishlarning xavfsiz yoki xavfli (displastik, prekarsinomatoz yoki karcinomatoz) holatlarga aylanish ehtimoli ko‘rib chiqilgan. Maqolada gistologik va sitologik tekshiruvlarning diagnostik ahamiyati alohida ta’kidlangan.