RAQAMLI IQTISODIYOTDA MATEMATIK ALGORITMLARNING AHAMIYATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada XXI asrda raqamli iqtisodiyotning jadal rivojlanishi sharoitida matematik algoritmlarning iqtisodiy tahlil, prognozlash va boshqaruvdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Regressiya, optimallashtirish, mashinaviy o‘rganish, sun’iy intellekt kabi usullar orqali turli sohalarda — bank, soliq, transport, sog‘liqni saqlash, ta’lim va boshqalarda algoritmlarning qo‘llanilishi misollar asosida ko‘rsatiladi. Maqolada O‘zbekiston tajribasi alohida yoritilib, kelajakda iqtisodiy qarorlar qabul qilishda algoritmik yondashuvlarning roliga e’tibor qaratiladi.