MILLIY DRAMATURGIYA TARAQQIYOTIDA JANRIY-USLUBIY YANGILANISHLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Zamonaviy o‘zbek dramasining maydonga kelishida bir tomondan dunyo dramaturgiyasidagi ijtimoiy-madaniy muhit, badiiy-estetik qarashlar, ikkinchi tomondan XX asr boshida Turkistonda sodir bo‘lgan ijtimoiy- siyosiy o‘zgarishlar oqibatida tug‘ilgan ma’naviy, badiiy va g‘oyaviy ehtiyojlar muhim o‘rin tutgan. O‘zbek dramaturgiyasi o‘z shakllanish davrida bir necha jarayonlarni bosib o‘tdi. Maqolada shu adabiy jarayon yoritib beriladi