ZAMONAVIY O‘ZBEK SHE’RIYATIDA FOLKLOR UNSURLARINING POETIK FUNKSIYASI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy o‘zbek she’riyatida folklor unsurlarining poetik funksiyasi yoritiladi. Xalq og‘zaki ijodining obraz, ramz va uslubiy vositalari XXI asr o‘zbek poeziyasi uchun kuchli badiiy manba vazifasini o‘tamoqda. Shoirlar xalq ijodidan olingan arxetiplar, ramzlar va obrazlar orqali milliy ongni mustahkamlash, estetik mazmunni boyitish va falsafiy mushohadalarni ifodalashga intilmoqdalar. Maqolada folklor unsurlarining zamonaviy poeziyadagi ramziy, stilistik, liriko-falsafiy, identitet shakllantirish kabi funksiyalari tahlil qilinadi