KLASTERLARNI HUQUQIY TARTIBGA SOLISHDA XORIJIY MAMLAKATLAR TAJRIBASI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqola agroklasterlarni huquqiy tartibga solishning xorijiy tajribasi tahliliga bag‘ishlangan. Mazkur tadqiqotda yirik agrar mamlakatlardagi agrosanoat klasterlari rivojlanishini huquqiy ta’minlashning turli modellari ko‘rib chiqiladi. Agrar klasterlarni tashkil etish, faoliyat yuritish va rivojlantirishni tartibga soluvchi qonunchilikni qiyosiy tahlil qilishga alohida e’tibor qaratiladi. Shuningdek, davlatlar tomonidan klaster tashabbuslarini ilgari surish va qo‘llab-quvvatlashning eng samarali mexanizmlarini aniqlash ham tadqiqotning muhim yo‘nalishi hisoblanadi.