KORXONALARDA MEHNAT VA UNGA HAQ TO‘LASH HISOBI VA AUDITI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada korxonalarda mehnat va unga haq to‘lash hisobi hamda auditining mazmun-mohiyati yoritilgan. Mehnatga haq to‘lash tizimi — korxonalarning ishlab chiqarish samaradorligini ta’minlovchi muhim iqtisodiy omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Hisob va audit jarayonlari orqali xodimlar mehnatining to‘g‘ri qayd etilishi, ish haqlarining aniqligi va ularning qonunchilik asosida nazorat qilinishi tahlil qilinadi.