O`zbekistonda transmilliy korporatsiyalarning iqtisodiyotning rivojlantirishidagi ro`lini oshirish yo`llari. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotini rivojlantirishda transmilliy korporatsiyalarning (TMK) tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Jahon iqtisodiy tizimidagi globallashuv jarayonlari TMKlarning roli va ta’sirini keskin oshirmoqda. Maqolada TMKlar orqali texnologik modernizatsiya, xorijiy investitsiyalar oqimini jalb qilish, eksport salohiyatini kengaytirish hamda zamonaviy menejment tajribalarini olib kirishning asosiy yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan.