CHIGITLI PAXTANI QAYTA ISHLASH JARAYONIDA ARRALI VALIK TA’SIRIDA STATIK VA DINAMIK MODELLASHTIRISH ASOSIDA SAMARADORLIKNI OSHIRISH IMKONIYATLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada chigitli paxtani jinlash jarayonida arrali valik va arra tishlarining konstruktiv-geometrik xususiyatlari asosida samaradorlik va mahsulot sifati ko‘rsatkichlariga ta’siri o‘rganiladi. Tish soni, aylanish chastotasi, tish profili va o'tkirlik darajasi kabi parametrlarning paxta tolasi sifati va chiqimiga ta’siri statik va dinamik modellashtirish asosida baholangan. Qator tadqiqotlar tahlil qilinib, zamonaviy sharoitda optimallashtirilgan yondashuvlar taklif etilgan.