“Sanoat korxonalarining iqtisodiy holatini tahlil qilishning milliy va xorijiy tajribasi” ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada sanoat korxonalarining iqtisodiy holatini baholash bo‘yicha milliy va xorijiy tajribalar solishtirgan holda tahlil qilingan. Xalqaro baholash usullari, moliyaviy ko‘rsatkichlar, samaradorlik indekslari va raqamli monitoring tizimlari O‘zbekiston sharoitidagi real amaliyot bilan taqqoslab o‘rganildi. Muallif sanoat tarmoqlarining iqtisodiy holatini chuqur tahlil etish bo‘yicha takomillashgan yondashuvlarni tavsiya etadi.