“Tijorat banklarida likvidlik darajasini oshirishda aktiv operatsiyalardan foydalanish samaradorligini oshirish” ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada tijorat banklari likvidligini boshqarishda aktiv operatsiyalarning o‘rni va ulardan samarali foydalanish masalalari tahlil qilinadi. Likvidlik tushunchasi, uni oshirish zaruriyati va bank resurslarini optimal joylashtirish usullari ochib beriladi. O‘zbekiston tijorat banklari faoliyatiga oid statistik ma’lumotlar asosida aktiv operatsiyalarning bank barqarorligiga ta’siri o‘rganilib, takomillashtirish yo‘nalishlari ishlab chiqiladi.