BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING MALAKAGA ASOSLANGAN TAYYORGARLIGI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ilmiy risolaning maqsadi – bo‘lajak o‘qituvchilarning kompetentsiyaga asoslangan tayyorgarligini o‘rganish va kuchaytirish.Ta’lim muassasalaridagi kasbiy faoliyat, ya’ni rahbarlar muloqotining o‘zaro bog‘liq vakolatlari, kompetensiya va global kompetentsiyaning aloqa komponentlari.Empirik ma’lumotlar va ularning funktsional tahlili, eksperiment usuli va o‘quv eksperimenti usulini aniqlash.