TARIXIY ASARDA ATOQLI OTLARNING QO’LLANISHI (JAVLON JOVLIYEVNING “ QO’RQMA”ASARI ASOSIDA) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada diskurs mavzusi tahlilga olingan va shu bilan bir qatorda tarixiy diskursning  ahamiyati haqida fikr yuritiladi.Tarixiy asarda antroponimlar va toponimlar  ularning nominativ va kommunikativ xususiyatlari tahlilga olingan.Asarda atroponimlarning badiiy adabiyotda qo’llanish doirasidagi uning vazifalari haqida so’z yuritiladi