QURILISH SANOATI KORXONALARINING IQTISODIY XAVFSIZLIGINI TA'MINLASH USULLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Qurilish sanoati iqtisodiyotning eng muhim va jadal rivojlanayotgan tarmoqlaridan biridir. Biroq, har qanday boshqa biznes kabi, qurilish kompaniyalari o'z faoliyatiga salbiy ta'sir ko'rsatishi mumkin bo'lgan ma'lum xavflarga duch kelishadi. Binobarin, iqtisodiy xavfsizlikni ta’minlash qurilish industriyasi korxonalari uchun asosiy ustuvor vazifalardan biri hisoblanadi. Korxonangizning iqtisodiy xavfsizligini samarali ta'minlash uchun turli usullar va vositalardan foydalanish kerak. Ushbu maqolada biz qurilish sanoati korxonalarining iqtisodiy xavfsizligini ta'minlashning asosiy usullarini ko'rib chiqamiz, shuningdek ularni qo'llash bo'yicha maslahatlar bilan o'rtoqlashamiz.