YOSH QIZLARDA GINEKOLOGIK MUAMMOLAR: ERTA TASHXIS VA PROFILAKTIKA ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada o‘smirlik davrida uchraydigan ginekologik muammolar, ularning kelib chiqish sabablari, klinik ko‘rinishlari va salbiy oqibatlari haqida tahliliy ma’lumotlar berilgan. Ayniqsa, hayz siklining buzilishi, gormonal disbalans, infektsion yallig‘lanishlar kabi holatlarning yosh qizlar salomatligiga ta’siri chuqur o‘rganilgan. Maqolada bu muammolarni erta aniqlashning ahamiyati, muntazam tibbiy ko‘riklar, sog‘lom turmush tarzi, to‘g‘ri gigiyena va jinsiy tarbiyaning profilaktikadagi o‘rni asoslangan holda yoritilgan.