TO‘QIMALAR: EPITELIY TO‘QIMASI – BEZLI EPITELIY ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada epiteliy to‘qimalar, xususan, bezli epiteliyning morfologik va funksional xususiyatlari o‘rganiladi. Bezli epiteliy organizmda muhim sekretsion funksiyani bajaradi va uning tuzilishidagi turli shakllar fiziologik jarayonlarda alohida rol o‘ynaydi. Tadqiqot davomida bezli epiteliyning tasnifi, rivojlanishi va organizmdagi ahamiyati chuqur tahlil qilindi.