ENG BUYUK MEROS ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Hozirgi vaqtda tabiatdan oqilona va kompleks foydalanish muammosiga turli mamlakatlar olimlari tomonidan alohida e'tibor qaratilmoqda. Buning sababi shundaki, iqtisodiy o‘sish omillari, dinamikasi, muammolarini tahlil qilish va talqin qilishga zamonaviy yondashuv – mamlakat iqtisodiy rivojlanishining asosiy maqsadi sifatida – tabiatdan foydalanishning yuksak ahamiyatini, shuningdek, jarayonni tartibga solishni nazarda tutadi. tabiiy resurslarni takror ishlab chiqarish va tabiiy muhit sifatini saqlash. “Barqaror rivojlanish konsepsiyasi” “o‘sish”, “iqtisodiy o‘sish”, “rivojlanish” va tabiiy muhit tushunchalarini qayta talqin qilib, tobora ommalashib bormoqda.