Ikkinchi tartibli oddiy differensial tenglamalarni Monte-Karlo, Runge-Kutt hamda Eyler usullari yordamida yechishning takomillashgan yo’llari. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqola Ikkinchi tartibli differensial tenglamalarni yechishda zamonaviy dasturiy vositalardan foydalanish hamda Monte-Karlo usuli, Runge-Kutt usuli, Eyler usuli va kollokatsiya usullarini c++ dasturlash tili orqali yechishga qaratilgan.