NEMIS SHE'RIYATIDA EKSPRESSIONIZM ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ekspressionizm (lot. yexrgekyu — ifodalash, izhor qilish) — 1900 — 20-y. larda adabiyot va san’atda yuzaga kelgan yo‘nalish; davrning o‘tkir inqirozlarining aks sadosi sifatida yuzaga kelgan. Ekspressionizmda, asosan, ijodkorning subyektiv tasavvurlari, his-tuyg‘ulari ifodalaAndi, ulardagi ehtiroslilik va jiddiylik asarlarga jo‘shqinlik baxsh etdi. Ushbu maqolada nemis adabiyotida ekspressionizmning kirib kelishi va unnig adabiyot va o’quvchiga ta’siri, kirib kelish sabablari va ekspressionizm adabiyoti vakillari haqida so’z boradi