Ingliz va o’zbek tillаridagi salomatlik va kasallikka oid frаzeоlоgik birliklаridа antonimiya xоdisаsi ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqola salomatlik va kasallikka oid frazeologizmlarning antonimik munosabatini o’rganadi. Maqolada antonimiya hodisasi tushuntirib berilgan. Shuningdek, antonimiya hodisasi frazeologik darajada misollar yordamida tahlil qilingan.  Ingliz va o’zbek tilidagi salomatlik va kasallikka oid frazeologizmlar o’zaro chog’ishtirilib tadqiq qilingan.