O’ZBEK VA NEMIS TILLARIDA JINS KATEGIRIYASINING GRAMMATIK QURILISHI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Maqolada hozirda xorijiy tillarni o'rganishning muhimligi, xorijiy tillarni o'rganishda grammatikaning o'ziga xos ahamiyat kasb etishi, nemis va o'zbek tillarida grammatik jins kategoriyasi, grammatik jins kategoriyasining har ikki tilda o'ziga xos xususiyatlari yoritilgan.