TAʼLIMDA RAQAMLASHTIRISHNING AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqola taʼlim tizimida raqamli transformatsiyalash jarayonini o‘rganadi.Raqamli texnologiyalarning taʼlimga joriy etilishi , o‘quvchilar va o‘qituvchilar uchun yaratilgan qulayliklar, masofaviy taʼlim imkoniyatlari, axborotga tezkor kirish ,taʼlim sifatini yaxshilash, oʻquv jarayonini samarali tashkil etish kabi jihatlar yoritib beriladi. Shu bilan birga, texnik infratuzilmaning yetishmasligi, insoniy muloqotning kamayishi va raqamli savodxonlik darajasining pastligi kabi muammolar ham ko‘rib chiqiladi.Bundan tashqari, maqolada raqamli texnologiyalar tahdidlari va uni taʼlim tizimiga tatbiq etishdagi kamchiliklar ham tahlil qilinib, kerakli taklif va tavsiyalar beriladi.