YASHIL IQTISODIYOTGA OʻTISH DAVRIDAGI IJTIMOIY-IQTISODIY OʻZGARISHLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayonida yuzaga kelayotgan ijtimoiy va iqtisodiy o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Yashil iqtisodiyotni joriy etish – barqaror rivojlanish, resurslardan oqilona foydalanish va ekologik xavfsizlikni ta'minlash yo‘lidagi muhim bosqichdir. Tadqiqotda bu o‘zgarishlarning aholining turmush darajasi, bandlik holati va iqtisodiy barqarorlikka qanday ta’sir ko‘rsatayotgani o‘rganilgan.