QON VA LIMFA: QAN SURTMALARIDAN LEYKOSITLAR TURLARINI TO'G'RI AJRATISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu ilmiy maqola qon va limfa tizimining himoya funksiyalarini bajaruvchi eng muhim hujayralar — leykositlar haqida, ayniqsa, qan surtmalaridan leykositlar turlarini to‘g‘ri ajratish metodlari haqida ilmiy tahlil va tavsiyalar beradi. Leykositlar organizmdagi eng muhim himoya hujayralaridir, ular turli infeksiyalar, yallig‘lanish jarayonlari, allergik reaksiyalar va immun tizimi kasalliklariga qarshi kurashishda ishtirok etadi. Maqolada leykositlarning asosiy turlari — neytrofillar, limfotsitlar, monositlar, eozinofillar va bazofillar — ularning morfologik xususiyatlari, vazifalari va klinik diagnostikadagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi.