MILLIY LIBOS DIZAYNIDA MINIATYURA SAN’ATI TA’SIRI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Milliy libos dizaynida miniatyura san’ati ta’siri xalq amaliy san’ati va an’anaviy hunarmandchilikning o‘zaro uyg‘unligini namoyon etuvchi muhim jihatlardan biridir. Miniatyura san’ati o‘zining nozik detallari, yorqin rang gammasi va murakkab naqshlari bilan ajralib turib, tarix davomida milliy libos bezaklariga sezilarli ta’sir ko‘rsatgan. Ayniqsa, Markaziy Osiyo, xususan, O‘zbekiston miniatyura san’ati naqshlari milliy kiyimlarning estetik jihatlarini boyitib, ularni yanada jozibador va betakror ko‘rinishda namoyon etishga yordam bergan