HO‘L USULDA PORTLANDSEMENT ISHLAB CHIQARISH JARAYONIDA MAHALLIY XOM ASHYOLARDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Portlandsement ishlab chiqarishda mahalliy xom ashyolardan foydalanish nafaqat iqtisodiy samaradorlik, balki sanoatning barqaror rivojlanishi, ekologik xavfsizlik va mintaqaviy resurslardan to‘g‘ri foydalanish nuqtai nazaridan ham muhim ahamiyatga ega.