NERV HUJAYRALARI: TUZILISHI, VAZIFASI VA NEYROFIZIOLOGIK AHAMIYATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada nerv hujayralarining tuzilishi, funktsional xususiyatlari, neyronlar va glial hujayralarning o‘zaro aloqasi, neyrotransmissiya, neyroplastiklik va ularning turli fiziologik va patologik holatlardagi ahamiyati yoritiladi. Maqola, shuningdek, nerv tizimi bilan bog‘liq ba’zi muhim kasalliklarni va zamonaviy neyrobiologik tadqiqot yo‘nalishlarini ham qamrab oladi.