DEZADAPTATSIYA VA UNING O'SMIRLAR XALQIGA NAMOYON BO‘LISHI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada dezadaptatsiya tushunchasi, uning sabablari va  o‘smirlar xulq- atvorida qanday shakllanishi, ta’siri hamda bartaraf  etish yo‘llari tahlil qilingan. Pedagogik va psixologik yondashuvlar  asosida o‘smirlik davrining o‘ziga xos xususiyatlari yoritilib,  dezadaptatsiyaning oldini olishga doir tavsiyalar berilgan.