ADABIY NASR VA PRAGMATIKA. MATN TAHLILIDA ZAMONAVIY NAZARIY ASOSLAR ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezisda adabiy nasr matnlarini zamonaviy pragmatik yondashuv asosida tahlil qilishning nazariy asoslari yoritiladi. Nasrning kommunikativ xususiyatlari, pragmatik elementlari va o‘quvchi bilan o‘rnatiladigan aloqalar haqida fikr yuritiladi. Matnning nutq aktlari, kontekst va muallif intensiyasi kabi unsurlari orqali anglashilishini ta'minlovchi mexanizmlar tahlil qilinadi. Zamonaviy adabiyotshunoslikdagi pragmatik nazariy yondashuvlarning ahamiyati ilmiy asosda ochib beriladi.