TIBBIYOTGA DOIR TERMINLARNING MORFOLOGIK, SINTAKTIK VA ABREVIATURA USULIDA YASALISHI. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ma'lumki, bugungi kunda tilshunoslikda nihoyatda dolzarb, murakkab shu bilan birga nazariy hamda amaliy ahamiyatga ega bo'lgan yo'nalish bu terminalogiyadir. Albatta terminlarning rivojlanishi, shakllanish jarayonlari ma'lum qonun qoidalar yuzasida sodir bo'ladi. Ushbu tezisda , tibbiyotga oid terminlarning morfologik, sintaktik va abreviatura usulida yasalishini bayon qilamiz.