MADANIY TURIZMNING O'ZBEKISTONDA RIVOJLANISHI VA UNING IQTISODIY, IJTIMOIY VA MADANIY AHAMIYATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqola madaniy turizmning O'zbekistondagi rivojlanishi, uning iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy ahamiyati, shuningdek, sayyohlar uchun yaratilgan sharoitlar va imkoniyatlar haqida so'nggi tadqiqotlarga asoslangan tahlilni taqdim etadi. O'zbekistonning boy tarixiy va madaniy merosi, shuningdek, "Silk Road"ning muhim markazlaridan biri sifatida sayyohlarni jalb etishda katta rol o'ynamoqda. Maqolada madaniy turizmning iqtisodiyotga ta'siri, yangi turistik infratuzilma yaratish, mahalliy aholi bilan hamkorlik va ekologik turizmni rivojlantirish masalalari muhokama qilinadi. Tahlil natijalariga ko'ra, madaniy turizmning rivojlanishi O'zbekistonning global turizm bozoridagi o'rnini mustahkamlashga, shuningdek, mahalliy iqtisodiyot va madaniyatni saqlashga katta hissa qo'shmoqda.