REKREATSION TURIZMNI RIVOJLANTIRISHNING DOLZARB MASALALARI VA ISTIQBOLLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada rekreatsion turizmning mohiyati, uning ijtimoiy va iqtisodiy ahamiyati, shuningdek, O‘zbekistonda ushbu turizm turining rivojlanish istiqbollari tahlil qilingan. Maqolada mavjud adabiy manbalar va amaliy ma’lumotlar asosida rekreatsion turizmning ijobiy jihatlari, muammolari va yechimlari yoritilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar, ekologik barqarorlik va davlat siyosatining turizmga ta’siri haqida fikr yuritilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, rekreatsion turizm sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish, mahalliy iqtisodiyotni rivojlantirish va barqaror ekologik tizim yaratishda muhim omil sifatida e’tirof etiladi.