O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI IQTISODIYOTIDA SANOAT KORXONALARINING TAHLILI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston sanoat korxonalarining iqtisodiyotdagi roli, ularning zamonaviy rivojlanish yo‘nalishlari va samaradorlik darajasi yoritiladi. Tahlillar asosida korxonalarning hududiy joylashuvi, ishlab chiqarish hajmi va mavjud muammolari tahlil qilinadi. Shuningdek, sohaga oid taklif va tavsiyalar ham berilgan.