BOSHLANG‘ICH SINFLARDA BOG’LANISHLI NUTQ VA UNI O’STIRISH VAZIFALARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Bog‘lanishli nutqni o‘stirish vazifalari bog‘lanishli nutqni rivojlantirish uchun quyidagi vazifalarni bajarish lozim til materiallari asosida ishlash so‘z boyligini oshirish,sinonim, antonim, ko‘p ma’noli so‘zlarni to‘g‘ri qo‘llash,gap tuzish, to‘g‘ri talaffuz qilish ko‘nikmalarini shakllantirish. nutq turlarini rivojlantirish hikoya qilish, berilgan rasm, lavha, hayotiy voqea asosida mustaqil matn tuzish.