OILADA BOLA NUTQINI RIVOJLANTIRISH ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
maqolada bola nutqini rivojlantirishning ahamiyati va usullari yoritilgan. Nutq bolaning tafakkuri va ijtimoiy rivojlanishiga ta’sir qiladi. Oila muhitida bola nutqini shakllantirish muhim ahamiyatga ega. Ota-onalar farzand bilan doimiy muloqotda bo‘lishi lozim. Nutq rivojida har bir bolaning individualligini inobatga olish kerak. Sabr va rag‘batlantirish muhim rol o‘ynaydi.