O‘ZBEKISTONDA YASHIL IQTISODIYOT KONSEPSIYASI: RIVOJLANISH BOSQICHLARI VA ISTIQBOLLAR. ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida yashil iqtisodiyot konsepsiyasining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va istiqbollari tahlil qilinadi. Tadqiqotda kvantitativ yondashuv qo‘llanilgan bo‘lib, rasmiy statistik ma’lumotlar, hukumat qarorlari va xalqaro reytinglar asosida O‘zbekistonning yashil iqtisodiy rivojlanish holati baholandi. Ayniqsa, qayta tiklanuvchi energiya manbalari, yashil investitsiyalar, chiqindilarni qayta ishlash darajasi va “yashil bandlik” kabi indikatorlar asosida tahlil o‘tkazildi.