ÒZBEK TILINING LUGʻAT TARKIBI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilining lug‘at tarkibi, uning asosiy qatlamlari va shakllanish jarayoni yoritilgan. Maqolada asli o‘zbekcha, o‘zlashma, shevaga oid, qadimiy, neologizmlar va terminologik so‘zlar haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, yangi yasama so‘zlar va ularning tuzilish xususiyatlari ham tahlil qilingan