XOTIRA HAQIDA TUSHUNCHA, UNING NERV-FIZIOLOGIK ASOSI, TURLARI VA JARAYONLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada xotiraning psixologik va fiziologik asoslari, uning turlari hamda jarayonlari haqida so‘z yuritiladi. Xotira inson ongining eng muhim tarkibiy qismlaridan biri bo‘lib, bilim va tajriba orttirishda asosiy rol o‘ynaydi. Maqolada xotira jarayonlari, uning davomiyligi va turli xotira mexanizmlari, shuningdek, nerv tizimi bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi.