SUN’IY INTELLECT- KELAJAKNI SHAKLLANTIRAYOTGAN TEXNOLOGIYA ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
: Ushbu maqola sun’iy intelektning jamiyat va texnologiya rivojiga ta’siri haqida so’z yuritadi. Unda sun’iy intelektning turli sohalarida-tibbiyot,talim,sanoat va kundalik hayotda qanday inqilobiy o’zgarishlar olib kelayotgani tahlil qilindi. Maqolada ushbu texnologiyaning  ijobiy jihatlari, xususan avtomatlashtirish, mehnat unumdorligini oshirish va yangilik yaratish jarayonlarini tezlashtirish kabi afzalliklar yaratiladi. Shu bilan birga, sun’iy intelektning kutilayotgan xavflarni ish o’rinlarining kamayishi, axloqiy muammolar va kiber-xavfsizlik tahdidlari ham muhokama qilinadi. Maqola zamonaviy texnologiyalar rivojini o’rganayotgan mutaxassislar, tadqiqotchilar va keng kitobxonlar uchun dolzarbdir