BO‘LAJAK MUSIQA TA’LIMI O‘QITUVCHILARIGA CHOLG‘U SOZLARINI O’RGATISHNING TASHKILIY-PEDAGOGIK MEXANIZMLARI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Maqolada, cholg‘u so‘zlari ijrochiligi o‘qitishining asosiy prinsiplariga, o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlarga, shuningdek, ijro texnikasini rivojlantirishdagi metodik usullarga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, cholg‘u so‘zlari ijrochiligi bo‘yicha ta'lim jarayonini samarali tashkil etishning tashkiliy-pedagogik mexanizmlari va ulardan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Maqolada cholg‘u sozlari ijrochiligini o‘rgatish jarayonida qo‘llaniladigan pedagogik metodlar, tashkiliy yondashuvlar va mexanizmlarni aniqlashdan iborat.