MAQSUD SHAYXZODA VA XX ASR O‘ZBEK SHE’RIYATI ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Maqolada Maqsud Shayxzodaning she’riyatidagi rang- baranglik jilosi, so‘z qo‘llash usullari va  mohirona o‘xshatishlardan foydalanib yaratgan o‘lmas ijodiy faoliyati tarannum qilingan.